Asweger weegbrug Type BPPEM

Asweger

Betonnen weegbrug Type Flexible

Betonnen weegbrug

Mobiele weegbrug Type SPT

Mobiele weegbrug

Metalen weegbrug Type SBPM

Metalen weegbrug

Weegbruggen

Wilt u het risico niet lopen om beboet te worden doordat uw voertuig overbeladen is? Om een boete te voorkomen hebben wij bij Al-Wegen een ruim aanbod aan weegbruggen voor u. Een weegbrug wordt gebruikt om het gewicht vast te stellen van de lading van voertuigen.

Het bestaat doorgaans uit een platform dat in de grond gemonteerd is en waarop men een vrachtwagen kan plaatsen. Onder het platform bevinden zich loadcellen met een krachtinleidingsysteem. De weegbrug bestaat uit verschillende onderdelen: een fundering, een put, een brug of dek, een load cell-systeem, een terminal en accessoires.

Wij beschikken over weegbruggen in verschillende soorten en maten

Weegbruggen, ook wel bascules genoemd, kunnen verschillen naargelang materiaal en afmetingen van het dek, weegvermogen, toegang tot de weegbrug, montage bovengronds of in de grond in een fundatieput, etc. Bij Al-Wegen hebben wij een uitgebreid aanbod. Heeft u toch nog een andere weegbrug nodig? Neem contact met ons op en dan bekijken wij samen met u hoe we aan uw behoeftes kunnen voldoen. In de meeste gevallen zijn andere weegvermogens en verschillende afmetingen verkrijgbaar op aanvraag.

De Al-Wegen weegbruggen zijn doorgaans betonnen prefab modules die het mogelijk maken om een volledige weegbrug op zeer korte tijd in dienst te kunnen nemen. Met prefab betonnen modules is het mogelijk om een weegbrug binnen een enkele werkdag te monteren.

Soms is een stalen dek een betere optie, bijvoorbeeld bij tijdelijke installaties waarbij de weegbrug op een korte tijd naar een ander werkterrein verplaatst dient te worden. Bij Al-Wegen vindt u om die reden ook metalen weegbruggen.

Voor tijdelijke werven of voor locaties die kunnen wijzigen, hebben we een gamma aan stalen mobiele weegbruggen die direct kunnen opgebouwd worden op een geschikte bestaande wegenis.

De weegbruggen worden gekoppeld aan het gamma weegindicatoren met eventueel bijhorende computersoftware om uw gewichtsregistraties te beheren. Bijkomend kan randapparatuur als camera’s en verkeerlichten uw toegangscontrole verhogen.

Precisieweegschalen

Tafelweegschalen

Transpallet met weegschaal

Kraanhaakweegschaal

Palletweegschalen

Vloerweegschalen

Professionele weegschalen

Industriële weegschalen

U kan bij Al-Wegen terecht voor een ruim en gevarieerd aanbod van industriële weegschalen voor elke sector. Zit u in de voedingsindustrie, transport en logistiek, de chemische sector, algemene productie, de medische sector of bij een universiteitsinstelling? Onze weegschalen zijn voor verschillende professionele sectoren geschikt. Wij helpen u het juiste weegtoestel te vinden.

Bij ons vindt u:

  • Precisieweegschalen voor laboratoria en universiteiten. Een precisieweegschaal is een compacte weegschaal die wegingen kan doen tot ongeveer 3kg. De Al-Wegen precisieweegschalen zijn uiterst gevoelig en kunnen ingezet worden op locaties waar het kleinste gewichtsverschil een grote impact heeft.
  • Multifunctionele tafelweegschalen om te checkwegen, tellen en totaliseren. Een tafelweegschaal die gebruikt wordt om te tellen wordt vaak telweegschaal genoemd en kan gemakkelijk ingezet worden als inventarisatieweegschaal. De Al-Wegen tafelweegschalen zijn compact doch multifunctioneel inzetbaar en handig in gebruik.
  • Robuuste professionele weegtoestellen, beschikbaar in allerlei afmetingen en capaciteiten. Deze weegschalen zijn ideaal voor het wegen van zware lasten en grote hoeveelheden. Wij beschikken over een ruim aanbod van vloerweegschalen, palletweegschalen en weegplateaus. Het wegen van zware goederen is met behulp van deze vaste weegschalen slechts een lichte inspanning.

Al onze industriële weegsystemen meten met maximale precisie en hebben een hogere gebruiksvriendelijkheid dan gewoonlijk. Ze zijn eenvoudig te bedienen en resultaten zijn gemakkelijk af te lezen op het display.

Wanneer u kiest voor een industriële weegschaal van Al-Wegen kiest u voor een snelle en juiste weging en robuuste duurzaamheid. Elk weegtoestel is bestand tegen stof en/of water en makkelijk proper te maken. Wij garanderen u een ultra precies resultaat, elke keer opnieuw. Onze weegtoestellen hebben daarenboven een voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Wat voor industriële weegschaal u ook zoekt, bij ons vindt u het materiaal waardoor u precies het gewicht van uw lading achterhaalt. Nood aan extra informatie over een specifiek product of wilt u beroep doen op ons vakkundig advies? Aarzel dan niet om ons te contacteren.