Weegindicator Type AW/1

Weegindicatoren

Etiketprinter Type CL4NX

Printers

PDA met Scanner Type ELF

Scanners & Volumemeters

Ijkgewichten

Slagboom Type SBXXM

Randapparatuur weegbruggen

Accessoires

Controlegewichten

Al-Wegen biedt een volledig gamma aan van gewichten met ijkcertificaat of met kalibratiecertificaat. Voor periodieke interne of externe controles kunnen bij ons geijkte controlegewichten ingehuurd worden. Met behulp van deze gewichten wordt de afwijking van de weegschaal bepaald. Bij het justeren van weegschalen, wordt de weegschaal indien nodig opnieuw afgesteld. Daarnaast kunnen wij u ook begeleiden bij het herijken van uw ijkgewichten en weegtoestellen.

Kalibreren of ijken?

De begrippen kalibreren en ijken worden vaak door elkaar gebruikt, maar toch is het ijken niet helemaal hetzelfde als het kalibreren van een weegschaal. Een weegschaal die voor handelsdoeleinden is bestemd, wordt geijkt. Bij het ijken van een weegschaal wordt het toestel gecontroleerd en vergeleken met een standaard. De juistheid wordt bepaald met behulp van ijkgewichten, ook wel massastukken genoemd. Indien nodig wordt het toestel dan opnieuw afgesteld. Een geijkte weegschaal krijgt een ijkvignet waarmee aangegeven wordt dat de weegschaal voldoet aan de wettelijke normen.

Al Wegen is een erkende keuringsinstelling met een BELAC accreditatie (nummer 336-INSP) van niet-automatische weegwerktuigen conform NBN EN ISO/IEC 17020. Wij kunnen hierdoor uw weegtoestellen en weegbruggen inspecteren en herijken en u hiervan een geldig herijk ijkattest afleveren onder de vorm van een Verslag van Metrologische Inspectie. Op die manier is uw weegschaal voor handelsdoeleinden wettelijk geijkt.

Een weegschaal die niet voor handelsdoeleinden bestemd is wordt gekalibreerd. Kalibreren is grotendeels hetzelfde als ijken, het enige verschil is dat gekalibreerde toestellen geen ijk-sticker krijgen. Hierdoor is de weegschaal niet wettelijk geijkt.

Nauwkeurigheidsklassen

Er zijn verschillende soorten controlegewichten die onderverdeeld worden in klassen. Deze klassen gaan van E1 tot M3, waarbij E1 de meeste nauwkeurige klasse is en M3 de minst nauwkeurige. Bij Al-Wegen vindt u enerzijds ijkgewichten van klasse E2 tot en met M1 en anderzijds van klasse M1 tot en met M3. Deze zijn gemaakt van inox, messing of gietijzer.

Precisieweegschalen

Tafelweegschalen

Transpallet met weegschaal

Kraanhaakweegschaal

Palletweegschalen

Vloerweegschalen

Professionele weegschalen

Industriële weegschalen

U kan bij Al-Wegen terecht voor een ruim en gevarieerd aanbod van industriële weegschalen voor elke sector. Zit u in de voedingsindustrie, transport en logistiek, de chemische sector, algemene productie, de medische sector of bij een universiteitsinstelling? Onze weegschalen zijn voor verschillende professionele sectoren geschikt. Wij helpen u het juiste weegtoestel te vinden.

Bij ons vindt u:

  • Precisieweegschalen voor laboratoria en universiteiten. Een precisieweegschaal is een compacte weegschaal die wegingen kan doen tot ongeveer 3kg. De Al-Wegen precisieweegschalen zijn uiterst gevoelig en kunnen ingezet worden op locaties waar het kleinste gewichtsverschil een grote impact heeft.
  • Multifunctionele tafelweegschalen om te checkwegen, tellen en totaliseren. Een tafelweegschaal die gebruikt wordt om te tellen wordt vaak telweegschaal genoemd en kan gemakkelijk ingezet worden als inventarisatieweegschaal. De Al-Wegen tafelweegschalen zijn compact doch multifunctioneel inzetbaar en handig in gebruik.
  • Robuuste professionele weegtoestellen, beschikbaar in allerlei afmetingen en capaciteiten. Deze weegschalen zijn ideaal voor het wegen van zware lasten en grote hoeveelheden. Wij beschikken over een ruim aanbod van vloerweegschalen, palletweegschalen en weegplateaus. Het wegen van zware goederen is met behulp van deze vaste weegschalen slechts een lichte inspanning.

Al onze industriële weegsystemen meten met maximale precisie en hebben een hogere gebruiksvriendelijkheid dan gewoonlijk. Ze zijn eenvoudig te bedienen en resultaten zijn gemakkelijk af te lezen op het display.

Wanneer u kiest voor een industriële weegschaal van Al-Wegen kiest u voor een snelle en juiste weging en robuuste duurzaamheid. Elk weegtoestel is bestand tegen stof en/of water en makkelijk proper te maken. Wij garanderen u een ultra precies resultaat, elke keer opnieuw. Onze weegtoestellen hebben daarenboven een voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Wat voor industriële weegschaal u ook zoekt, bij ons vindt u het materiaal waardoor u precies het gewicht van uw lading achterhaalt. Nood aan extra informatie over een specifiek product of wilt u beroep doen op ons vakkundig advies? Aarzel dan niet om ons te contacteren.