Een nieuwe weegbrug voor een fabrikant in bouwmaterialen

Onze klant, een fabrikant van allerlei betonproducten, contacteerde ons met de vraag naar een nieuwe weegbrug.

De uitdaging

De weegbrug zou gebruikt worden voor gewichtscontrole van vrachtwagens met inkomende grondstoffen. Daarnaast moest de overbelasting van uitgaande vrachtwagens, geladen met afgewerkte producten, preventief vermeden worden.

Al-Wegen plaatst al jaar en dag weegbruggen, dus ze zijn ons niet onbekend. De bijzonderheid van de vraag van deze klant zat zich in het hellend vlak waarop de weegbrug geplaatst moest worden.

Onze medewerkers trachten zeer concreet te achterhalen wat de verwachtingen en noden van onze klant zijn. We brengen de procesflow in beeld en betrekken de klant actief in dit proces. Met de verzamelde informatie gaan we aan de slag met het voorontwerp van het project.

Onze oplossing

In de praktijk meten we eerst het terrein op in detail. We brengen het in beeld en houden daarbij rekening met de aanwezige helling. Alle componenten van het project moeten dan ook aangepast worden aan de inclinatie van het terrein. Van de weegbrug zelf, tot de op- en afritten, alles wordt tot in detail op maat ontworpen en aangepast.

Zoals bij elk project gaat onze IT-afdeling intensief in dialoog met de klant om de interne werking van zijn bedrijf te leren kennen. Met een gedetailleerde bevraging gaan we na waar en op welke manier de weegbrug in het productieproces inpast. Onze medewerkers trachten zeer concreet te achterhalen wat de verwachtingen en noden van onze klant zijn. We brengen de procesflow in beeld en betrekken de klant actief in dit proces. Met de verzamelde informatie gaan we aan de slag met het voorontwerp van het project.

We maken een voorontwerp op waar alle randapparatuur en accessoires in zijn opgenomen. In samenspraak met onze klant sleutelen we hier nog aan tijdens het proces, waardoor we gaandeweg tot een efficiënte oplossing komen. Voor dit project leveren we naast de weegbrug ook alle bijbehorende apparatuur.

Aan weerszijden van de weegbrug komt een bedieningsterminal met touchscreen, printer en intercom. Die plaatsten we in een geklimatiseerde, roestvrijstalen behuizing. Daarnaast verwerkten we een camerasysteem in het concept. Dat systeem zal assisteren bij het vlot registreren en documenteren van de uitgevoerde wegingen.

Nadat we het concept voor de laatste keer finetuneden, gingen we over tot productie.

Tussen de productiefase en de effectieve installatie van het systeem bij de klant, planden we ook een zogenaamde FAT in. De zogenaamde Factory Acceptance Test nemen wij af in onze werkateliers, samen met de klant. Hiermee testen we het systeem om er zeker van te zijn dat alle componenten en bedieningselementen naar behoren werken en aan alle afgesproken functionaliteiten voldoen. Ook voorzien wij de klant tijdens deze sessie van de eerste gebruikersinfo. Indien nodig voeren we na de FAT nog eventuele aanpassingen uit en volgen we deze desgewenst op met een tweede FAT.

Bij dit specifieke project kregen we een onmiddellijke goedkeuring van de klant, waarna we meteen overgingen tot plaatsing.

Ook bij dit type project blijven wij ter beschikking staan van onze klant. Onze medewerkers staan steeds paraat en kunnen vanop afstand het systeem mee beheren en configureren. Ook bij uitzonderlijke problemen staan wij klaar voor onze klanten en zorgen wij ervoor dat een medewerker van onze technische dienst zo snel mogelijk ter plaatste is om eventuele problemen te verhelpen.

Bent u geïnteresseerd in onze weegoplossingen?

Voor zowel de verhuur als verkoop van weegsystemen kan u bij Al-Wegen terecht. De firma Al-Wegen is reeds decennia werkzaam in de industriële sector. Wij zijn uitgegroeid tot een middelgrote KMO als totaalleverancier van industriële weegsystemen. Door kwaliteit en service hoog in het vaandel te dragen hebben we een brede waaier aan klanten kunnen uitbouwen.

Wilt u meer toelichting bij een van onze diensten of een offerte?